Wat is Birkman?

Van grote bedrijven tot startende ondernemingen, menselijk kapitaal is een sleutel tot succes in alle organisaties.

Wat is Birkman

Birkman is een methodiek om te reflecteren op je dagelijkse manier van werken. Om inzicht te krijgen in je gedrag en het bekende perspectief te leren corrigeren. Met als basis de psychologie van vier persoonlijkheidstypen: taakgericht en mensgericht, extravert en introvert. Ben je een doener, prater, denker of bewaker?

De vragenlijst met 300 makkelijke ja/nee vragen is in de jaren vijftig ontwikkeld door grondlegger Roger Birkman, organisatiepsycholoog uit Texas, Verenigde Staten. Inmiddels is de Birkman-methode uitgegroeid tot een persoonlijkheidstool die wereldwijd wordt gebruikt.

Het geeft een beeld van je natuurlijke gedrag, je behoeften en de oorzaken van stress. De Birkman-methode gaat diep in op persoonlijkheidskenmerken. Bijzonder aan de methode is dat deze aannames en verwachtingen weergeeft. En inzicht biedt in motivatie en drijfveren. Zo leer je begrijpen waarom je reageert zoals je doet en krijg je inzicht in patronen die remmend werken.

Vergelijk je het met andere persoonlijkheidsinstrumenten dan heeft Birkman een zeer hoog detailniveau. Birkman meet ook als enige de onderliggende behoeften: de ondersteuning die iemand nodig heeft van de omgeving om het beste uit zichzelf te halen.

Combineer je gedragskenmerken met professionele aspecten dan volgt een beter begrip van hoe en waar iemand past binnen de organisatie. Daarnaast geeft een groepsrapportage inzicht in sterktes en mogelijke conflictbronnen tussen individuen en het team.

De Birkman-methode is een diepgaande psychologische methode voor mensen die zich willen ontwikkelen, en anders willen leren samenwerken en communiceren. En wordt al 65 jaar succesvol ingezet bij veranderings- en ontwikkeltrajecten.

Introductie filmpje
image description image description
image description image description
Je weet nooit genoeg!

ik wil meer weten !

In contact komen