Skip to main content

Het begint met jouw perceptie
en eindigt met perspectief voor jouw mensen

Voor HR
en leidinggevenden

Aan jou de vraag om de bijdrage van individuen, teams of je organisatie te versterken. Je weet dat het begint met zelfkennis. Zicht op de kwaliteit die er is, en de kwaliteit die ontbreekt.

Zicht op wat bij jou en je mensen past, waar ze energie van krijgen en het lef en inzicht om zelf hulp te organiseren zodat ze het beste geven. Je zoekt een aanpak die past in een hoog professionele omgeving. Die bijdraagt aan duurzaam resultaat. Resultaat waar jij je stempel op drukt.

Voor HR- en lijnmanagers: jouw opgaven – onze oplossingen.

Birkman als onderlegger voor in-, door- en uitstroom: de sleutel voor tevreden, duurzaam gezonde en betrokken medewerkers

Je werkt bij HR

Je wil ‘jouw’ mensen vooruit helpen door inzicht in persoonlijke effectiviteit, het identificeren van drijfveren en het vergroten van begrip van zichzelf en anderen. Je gelooft in positieve psychologie. Een omgeving waarin mensen groeien. Waar ze geholpen zijn met psychologisch inzicht. Zodat ze beter functioneren en blijer (samen-) werken. 

De strijd om schaars talent

Je hebt de ambitie om het verschil te maken in de strijd om schaars talent. Om de leidinggevenden en medewerkers in je organisatie écht van dienst te zijn en verder te helpen. Mensen die hard werken en (te) weinig tijd en ruimte vinden om aan zichzelf te werken. Die snappen dat ze moeten meebewegen in een veranderende wereld. Dat ze iets moeten doen aan de matige samenwerking. Dat het belangrijk is om mensen in beweging te krijgen en te houden. Die het ook ingewikkeld vinden om helder te worden en in te grijpen. Mensen die jij kunt helpen door ze vertrouwd te maken met de Birkman-methode.

Beter functionerende medewerkers, leidinggevenden, teams en organisatie

Omdat je durft te vertrouwen op je eigen oordeel en de ervaring van het Birkman-merk. Uitgekristalliseerde instrumenten en oplossingen met ruimte voor jouw inbreng. Gegarandeerde kwaliteit; duurzame tijdsbesparing; risicoreductie. Een wezenlijke bijdrage aan beter functionerende medewerkers, leidinggevenden, teams en organisatie.

Birkman: betrouwbare partner bij selectie, (team-)coaching, leiderschapsontwikkeling, loopbaanontwikkeling en outplacement.

Liever zelf doen?

Birkman wordt ingezet bij

  • Selectie
  • ‘Onboarden’ van nieuwe collega’s
  • Ondersteuning van de HR-gesprekscyclus
  • Coaching en loopbaanbegeleiding
  • Talentontwikkeling
  • Teamontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Outplacement

Birkman als onderlegger voor in- door en uitstroom: de hele employee journey

Je bent leidinggevende

Man/ vrouw/ persoon wat is het druk! Je wordt meer geleefd dan je wil én je wil werken aan de kwaliteit van je mensen en team(s). Veel rustiger zal het niet worden. Toch wil je ervoor zorgen dat je mensen zich gezien voelen, dat ze hun talent gebruiken en zich ontplooien. Dat ze zich verbinden met het werk.

Je weet wat je rol is, maar het gebrek aan aandacht knaagt. Wat nu als je een partner had die een deel van het werk overnam, maar jou aan het stuur liet? Als leidinggevende lever je je eigen bijdrage in de strijd om schaars talent. Natuurlijk ook met HR, maar die zitten zelf vaak ook klem.

Birkman helpt je je mensen vast te houden

Vastgeroest of juist op de wip? Je wil je mensen vasthouden, je kosten beperken in termen van tijd en geld. Je weet ook wat je niet wil! De ene helft vastgeroest, de andere permanent op de wip. Nieuwe mensen die weglopen bij gebrek aan aandacht en maatwerk. Ervaren mensen die twijfelen of ze (nog) wel gezien worden op hun bijdrage. Mensen die lijfelijk aanwezig zijn maar geestelijk zijn afgehaakt. Collega’s waar eigenaarschap aan hangt als water aan een eend. Achterover zitten: zinloos! Vluchten kan niet meer. Birkman kan je helpen. 

Binden, boeien en bloeien met Birkman 

Niet zweverig. Met adviseurs die nuchter vaststellen wat nodig is. Met weinig woorden. Niet moeilijk, maar met respect voor de complexiteit die er ook is. Geen quick fix, maar grip op de zachte kant en gericht investeren in mensen. Jij geeft de ruimte en bepaalt de richting. Birkman helpt je mensen bij de keuzes die nodig zijn om te blijven bewegen in een veranderende wereld. Bij de keuzes die leiden tot betere samenwerking, meer werkplezier. Keuzes die ervoor zorgen dat mensen fan worden en blijven. Van jou, je team, je afdeling, je organisatie.

Aan jou de keus

Durf je te vertrouwen op je eigen oordeel en de ervaring van Birkman? Pak je eigenstandige rol als hoeder én uitdager van je mensen. Bespaar je de moeite van diepgravend onderzoek. Kies nu voor ontwikkeling en professionalisering team en individu. Er kan meer dan je denkt.

Leidinggeven is complex. Gun ook jezelf meer inzicht in je eigen talent en keuzes die je gaan helpen. Wie weet vind je een gaatje. ;-)

Laat je voorlichten op basis van ruime ervaring in talloze organisaties; Bas zoekt je op wanneer het jou uitkomt.

Deze Birkman-rapporten zijn de start van je reis

Meest uitgebreide rapportage van Birkman. Wordt teruggekoppeld door een Birkman Professional die inzoomt op jouw ontwikkelingsvraag. Dit rapport staat aan de wieg van onze oplossingen.

Vaak in combinatie met coaching: diepgaande analyse van ‘het waarom’ achter je gedrag. Wat onderscheidt je, waar zitten je valkuilen en hoe kun je je imago managen?