Blog

Lees deze actuele en interessante blogs, geschreven door birkman.nl en gastbloggers.

Jij neemt je ogen toch ook serieus?


Lees verder...

Zelfacceptatie als bron van jouw succes

Gepubliceerd op 14-01-2021
Jezelf accepteren zoals je bent. Het klinkt zo simpel, maar het is één van de grootste uitdagingen waar we mee kampen in ons leven. Denk maar eens na: wie zou jij zijn als je aan geen enkele regel meer zou hoeven te voldoen? En wie zou JIJ zijn als je, je niks meer aantrekt van wat andere mensen van je denken? Zou je nog dezelfde persoon zijn als wie je nu bent? Grote kans dat jij - gedeeltelijk - jouw levenskracht aan het onderdrukken bent om je te conformeren aan wat de samenleving van je vraagt. Onnodig! Juíst als je jouw unieke persoonlijkheid volledig durft te omarmen, ben je tot grootse prestaties in staat.
Lees verder...

Waarom doelen stellen zo belangrijk voor je ontwikkeling is

Gepubliceerd op 20-01-2021
Misschien heb je al wel eens aan nieuwjaarsvoornemens gedaan, maar... stel je de rest van het jaar ook doelen voor jezelf? Doelen stellen is enorm belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling. Doelen helpen je namelijk groeien. Goede doelen pushen je om buiten je comfort zone te gaan. Goede doelen voorzien je in belangrijke levenslessen en zorgen ervoor dat je nieuwe vaardigheden leert. En het allerbelangrijkste? Goede doelen vergroten je zelfvertrouwen. Maar hoe stel je nu 'goede doelen' die daadwerkelijk bijdragen aan jouw ontwikkeling? Daar gaan we het in dit artikel over hebben.
Lees verder...

Zelfinzicht & zelfbeheersing: leer meer over jezelf

Gepubliceerd op 08-12-2020
In februari 2020 verscheen Shaolin Master Shi Heng Yi in TEDxVitosha. Hij vertelde daar over zijn opleidingen, over wat hij geleerd heeft… en over wat hij daarin miste. Ondanks al zijn kennis, miste Shi Heng Yi het onderwerp waar al deze kennis om draaide. Het onderwerp waar hij niks over wist. Dat onderwerp was hij zelf. Zelfinzicht leek hem cruciaal voor een vervuld leven. Hoewel geboren in Duitsland, spendeerde hij uiteindelijk meerdere jaren van zijn leven In het Shaolinklooster in China. Dit alles deed hij om meer over het onderwerp van zijn leven te ontdekken: hij zelf. Nu hoef jij niet óók naar een klooster, maar wij weten dat meer zelfinzicht mensen helpt om een gelukkiger & vervulder leven te hebben.
Lees verder...

Birkman heeft een blog!

Gepubliceerd op 18-12-2020
Birkman heeft nu ook een blog! Hier lees je de laatste updates, interessante inzichten, nieuws over de Birkman Methode en persoonlijke ervaringen van professionals en hun cliënten die met Birkman werken.
Lees verder...

image description image description
image description image description
BIRKMAN EXPERTS

Praat met een Birkman Professional

Niemand kan je beter vertellen over Birkman dan een goed opgeleide Birkman Professional.

In contact komen