Zelfacceptatie als bron van jouw succes

Jezelf accepteren zoals je bent. Het klinkt zo simpel, maar het is één van de grootste uitdagingen waar we mee kampen in ons leven. Denk maar eens na: wie zou jij zijn als je aan geen enkele regel meer zou hoeven te voldoen? En wie zou JIJ zijn als je, je niks meer aantrekt van wat andere mensen van je denken? Zou je nog dezelfde persoon zijn als wie je nu bent? Grote kans dat jij – gedeeltelijk – jouw levenskracht aan het onderdrukken bent om je te conformeren aan wat de samenleving van je vraagt. Onnodig! Juíst als je jouw unieke persoonlijkheid volledig durft te omarmen, ben je tot grootse prestaties in staat.

Schijnveiligheid vs. zelfacceptatie

Je hebt een baan, een huis, een partner en je ontvangt een leuk inkomen. Alles aan de buitenkant ziet er goed uit. Je lijkt gelukkig, maar… voel je je ook gelukkig?!

Of heb je ergens het ‘knagende’ gevoel dat er iets mist? Weet je ergens diep van binnen dat je tot meer, véél meer, in staat bent? Vraag je jezelf soms af of je wel het juiste levenspad bewandelt? Als je op deze vragen “Ja” hebt geantwoord, hebben we gelukkig ook nog goed nieuws: je bent niet de enige. Dat, en: het is nooit te laat om te veranderen.

Als dit voor jou het geval is… dat je het aan de buitenkant goed voor elkaar hebt, maar aan de binnenkant niet helemaal, dan leef je op de automatische piloot. Je bent als het ware in een auto gestapt waarin je anderen laat rijden. En jij zit er zelf naast, als passagier.

Zonde, want je hebt maar één leven. Je kunt op elk moment het stuur terugpakken en een gouden zonsondergang tegemoet rijden. Maar ben je bang om je veilige omgeving te verlaten? Bedenk je dan: wat kost het je nu lichamelijk om zo door te blijven gaan? Welke levensvreugde loop je mis? Welke energie lekt er langzaam weg, uit jou?

Als je bang bent om veranderingen te maken en het bekende achter te laten, bedenk je dan eens wat het je kost als je het niét doet. Als je het niét probeert om voluit te leven. Je kunt die tijd nooit meer overdoen.

Zelfacceptatie: alles is energie

Jezelf volledig accepteren zoals je bent heeft te maken met het reguleren van je energie: je levensgeluk.

Als jij gelukkig bent in wie je bent en wat je doet, straal je dat uit. Die uitstraling heeft een bepaalde aantrekkingskracht op anderen, ongeacht hoe je eruit ziet. En onderzoek wijst uit dat mensen die tevreden zijn met zichzelf, over het algemeen ook vele malen gelukkiger zijn, dan mensen die hun eigen persoonlijkheid, interesses en behoeften onderdrukken.

Durf je écht jezelf te zijn, dan zul je dit uitstralen en zul je met die uitstraling ook de juiste andere mensen aantrekken. Zo kun je zelfacceptatie dus als bron voor jouw succes inzetten.

Geef een antwoord

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inloggen voor Birkman Professionals

×
Product added to cart

Geen producten in de winkelwagen.