Wat zijn behoeften en waarom zijn ze zo belangrijk; altijd?

Wat zijn behoeften en waarom zijn ze zo belangrijk; altijd?

Birkman is de enige psychometrische methode die een blik kan werpen op de onzichtbare behoeften en verwachtingen die we hebben van de wereld om ons heen, zodat mensen in staat zijn om het meest productief te zijn in hun carrière en in ten volste te leven. Maar wat zijn deze behoeften eigenlijk? En waarom is Birkman zo uniek in het meten ervan?

Weet je nog de laatste keer dat je echt dorst had?

Water is een belangrijke fysiologische behoefte van de mens, we hebben het nodig om te overleven. Maar ook al hebben we letterlijk water nodig om te overleven, we lopen niet de hele dag rond met het denken aan water of het zoeken naar een glas H2O. Maar wat gebeurt er als je op een road trip in the middle of nowhere bent en je begint dorst te krijgen? Bij het eerste besef hiervan, denk je misschien bij jezelf, “Hmm, ik voel me een beetje dorstig.” Niet veel. Maar als de tijd begint te verstrijken en je nog steeds dorst hebt, begin je waarschijnlijk uit het raam te kijken naar een plek om te stoppen en een fles water te halen. Op zoek… op zoek… op zoek… maar tot je ontsteltenis is de eerstvolgende tussenstop nog ver weg. Je mond begint zo droog te voelen als de woestijn om je heen. Nu begin je echt onrustig te worden, lichtelijk geïrriteerd, en knorrig op je medereizigers. Totdat je een fles water kunt krijgen, is het enige waar je aan kunt denken hoe oncomfortabel droog je mond is en dat je je dorst moet lessen voordat je weer aan de bak kunt. Uiteindelijk, een uur later… krijg je je drankje, en kun je fysiek voelen dat je ongemak begint te verdwijnen. De stress van het uitgedroogd zijn is van je schouders en je kunt nu weer rustig genieten van je roadtrip en je tijd met je reisgenoten.

Mensen hebben water nodig, maar we voelen de behoefte pas echt als deze niet is ingevuld.

Dit geldt ook voor onze persoonlijke behoeften.

Welke behoeften heb je op basis van je persoonlijkheids-DNA?

Bijvoorbeeld; voor sommige mensen kan een van hun behoeften zijn dat ze tijd alleen nodig hebben. Voor deze mensen, die tijd alleen nodig hebben of met een zeer kleine groep van een tot twee mensen, is het mogelijk om bij te tanken en op te laden. Ze denken waarschijnlijk niet na over het feit dat ze tijd alleen nodig hebben, totdat ze te veel sociale interactie hebben gehad. Net als onze vriend die een glas water hard nodig heeft, “voelen” we onze behoeften pas als iets ongewoons ons ertoe aanzet om de afwezigheid van wat “goed” voelt op te merken. Anderen daarentegen hebben misschien behoefte aan groepsinclusie en beseffen dit pas als ze zich niet geaccepteerd voelen binnen een groep of team of als ze de kans krijgen om actief met anderen om te gaan.

Trouwens, mijn behoeftes zijn waarschijnlijk anders dan de jouwe.

Als ik denk aan onze fysiologische behoeften als mens, hebben we allemaal water, zuurstof en voedsel nodig om te overleven. Maar als het gaat om onze persoonlijke behoeften, zijn we niet allemaal hetzelfde geschakeld! Sommigen van ons hebben zelfs tegengestelde behoeften! Dit zou hetzelfde zijn als zeggen dat sommige mensen zuurstof moeten inademen en anderen koolstofdioxide moeten inademen en het inademen van het tegenovergestelde zou schade of ongemak voor de andere groep veroorzaken. In termen van onze persoonlijke behoeften en verwachtingen voor de manier waarop anderen omgaan met ons en de omgeving waarin we ons prettig voelen, zijn mensen allemaal zeer uniek. Daarom meet en beschrijft Birkman deze behoeften om mensen te helpen hun unieke succesformule te begrijpen. Deze behoeften zijn de brandstof voor onze productiviteit en tevredenheid op de werkplek. Hieronder vindt u een paar behoeften die door de Birkman-methode worden beschreven. Welke daarvan klinken u bekend in het oor?

• Het hebben van een uitlaatklep om je emoties te uiten en te praten over hoe je je voelt, OF
• De emotionele problemen tot een minimum beperken en zich richten op praktische discussies en oplossingen.

• Tijd hebben om uw ideeën te verwerken en plannen te maken voordat u in actie komt, OF
• Het direct aan de slag kunnen gaan en snel kunnen handelen bij een taak.

• Het ontvangen van gedetailleerde instructies, die een specifieke manier bieden om een taak te voltooien, OF
• Het hebben van een breed overzicht en overzicht op hoog niveau, waarbij wordt uitgelegd waar je naartoe moet, maar niet hoe je daar komt.

Het kan voor u echt duidelijk zijn welke behoeften u verkiest. Of, dit kan iets zijn waar je wat meer over na moet denken. Als uw keuzes voor u duidelijk waren, zou u verbaasd kunnen zijn dat sommige mensen het tegenovergestelde verwachten. Daarom kan het niet kennen of niet communiceren van onze behoeften veel problemen op de werkvloer veroorzaken.

Onderscheid maken tussen hoe ik me gedraag en wat ik van jou nodig heb.

Als de meeste mensen aan hun persoonlijkheid denken, verwijzen ze naar hoe iemand zich gedraagt. “Ze zijn zo spraakzaam, sociaal, introvert, extravert, nauwgezet, assertief, gevoelig.” Maar als we het over behoeften hebben, hebben we het niet over hoe iemand zich gedraagt, maar over hoe ze verwachten dat anderen zich gedragen! Hebben we het over behoeften, dan hebben we het over een onzichtbaar deel van iemands persoonlijkheid dat niet kan worden gezien. Ik kan niet zeggen dat iemand dorst heeft als ik alleen maar naar hem of haar kijk. Maar ik kan wel zien of ze dorst hebben als:
1) ze het mij vertellen, en dan kan ik ze een glas water geven of
2) hun onvervulde Behoefte hen ongemak bezorgt en ik kan zeggen dat er iets mis is, maar weet niet noodzakelijkerwijs wat.
Daarom beschrijft Birkman zowel de aanpak en de stijl van werken van een individu, als wat ze verkiezen en verwachten van hun werkomgeving. Wanneer aan deze behoeften wordt voldaan, is het waarschijnlijker dat het individu in zijn of haar productieve stijl zal werken.

(Onvervulde) Verwachting; oorzaak van alle ellende.

Het is belangrijk om te beseffen dat als mensen het negatieve gedrag laten zien, omdat hun behoeften niet zijn vervuld, ze minder effectief zijn. Wanneer deze periode langer duurt kunnen ze zelfs destructief voor zichzelf of de omgeving worden. Het beroemde citaat van William Shakespeare, “Expectation is the root of all heartache” gaat over verwachtingen. Mijn variant echter is dat juist de onvervulde verwachting de wortel is van alle hartzeer.

Herinner je je onze dorstige reiziger in de woestijn? Hij was niet op zijn best tegen de tijd dat hij aankwam bij zijn fles water. De vervulde verwachting is de basis voor troost. Onvervulde behoeften en verwachtingen zijn de triggers voor stress. Om het eenvoudig te zeggen, wanneer werknemers, managers en leiders hun behoeften niet respecteren en daardoor stress gedrag laten zien, zijn ze waarschijnlijk niet aan het innoveren, samenwerken of verkopen… ze zijn aan het verstoren, ruziën en manipuleren.

Birkman is het enige instrument dat inzicht geeft in de onzichtbare verwachtingen die we hebben van de wereld om ons heen, en die mensen in staat stelt om hun meest productieve en bevredigende leven te leiden door een formule te vinden voor wat ze precies nodig hebben om te gedijen. We dragen deze behoeften met ons mee in alles wat we doen.

Op het werk en privé sturen uw verwachtingen:

• De stijl en aanpak die mensen gebruiken bij de communicatie en de interactie met u;
• De frequentie en het tempo van de vergaderingen die u verkiest;
• Hoe managers u instructie en ruimte geven;
• De manier waarop u het oplossen van problemen en het nemen van beslissingen verwacht te benaderen.

De Birkman methode draagt bij aan het opbouwen van effectievere medewerkers, leiders en teams. Dankzij zeven decennia van sociaal-wetenschappelijk onderzoek hebben we een paar tips en trucs om het talent binnen uw organisatie te ontwikkelen. Als u geïnteresseerd bent om te leren hoe inzichten van Birkman het succes van uw organisatie kunnen versterken, laten we dan contact maken!

[activecampaign]

Auteur: Torri Olanski & Marcel van der Loo

Geef een antwoord

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inloggen voor Birkman Professionals

×
Product added to cart

Geen producten in de winkelwagen.