Verandermanagement

Verandermanagement… wat houdt dat eigenlijk in? We veranderen immers continu. Geen seconde is hetzelfde als de vorige. Ook organisaties zijn continu in beweging. Maar dat je continu in beweging bent – en dus meegaat in de flow van verandering – betekent niet dat die verandering ook altijd positief is. Er kan een hoop veranderen, terwijl jijzelf en/of de situatie alleen maar verslechteren.

Verandermanagement is dus niet zozeer het ‘managen van verandering’, maar het is vooral: het doelgericht aansturen van verandering met het oog op de meest positieve uitkomsten mogelijk. En daarvoor moet je eerst twee dingen weten:

  1. Wat is het doel waar ik/we naartoe verander(en)?
  2. Hoe krijg ik anderen daarin mee?

Met de juiste aanpak voor verandermanagement kun je uitdagingen en risico’s tot een minimum beperken. Aan de hand van De Birkman Methode leren wij jou hoe je dat doet.

Als je veranderingen overhaast doorvoert en daar niet goed over communiceert, kan dit leiden tot ontregeling en een laag moreel. Maar met zorgvuldig verandermanagement en transparante communicatie kun je het veranderingsproces vlekkeloos laten verlopen.

Bij Birkman gebruiken we een psychometrische instrument en psychometrische oplossingen om organisaties, zoals de jouwe, te helpen om inzicht te krijgen in werknemers Р̩n de manier(en) waarop die met verandering omgaan. Dit doen we al sinds 1961.

Ontdek De Birkman Methode

  Ik ga ermee akkoord dat bovenstaande gegevens worden verwerkt door Birkman Nederland.

  Inloggen voor Birkman Professionals

  ×
  Product added to cart

  Geen producten in de winkelwagen.