Team training

Wat maakt samenwerken met anderen zo lastig, onafhankelijk van of we die ander nu wel of niet mogen? En hoe kan het, dat de meeste teams disfunctionele teams zijn – en dat high performing teams eigenlijk maar zelden voorkomen?

Birkman geeft een energieke team training waarmee je de doelgerichtheid en productiviteit van je team drastisch vergroot!

Team Training button

Een dieper niveau van begrip

Ongeacht in welke branche, sector of op welke afdeling jij en je team zitten: De Birkman Methode zorgt voor een dieper niveau van begrip. Samenwerken blijft immers met mensen werken – en mensen hebben allemaal hun eigen, unieke persoonlijkheid.

Als jij – en je teamleden – het beste uit jullie eigen, en uit elkaars persoonlijkheid, weten te halen, bevordert dat de teamresultaten enorm – in de meest positieve zin mogelijk. Vaak heeft zelfs de hele organisatie daar baat bij. Maar hoe krijg je nu grip op abstracte termen, zoals ‘diversiteit’, ‘inclusie’ en ‘psychologische veiligheid’? En wat houdt dat in, in de praktijk? Hoe ziet inclusief gedrag eruit? En hoe communiceer je psychologische veiligheid en diversiteit?

Dat alles leer je in de team training van Birkman Nederland.

Team training Birkman Nederland

"Je gaat het pas zien,

als je het doorhebt."

 • Johan Cruijff

Team training: maak werk van samenwerken

Een team training, of teamtraining, is de som der delen. Het is samenwerken aan een bepaald doel, binnen de kaders van een organisatie of een project. Vrijheid, vertrouwen en eigenaarschap zijn daarin drie belangrijke componenten. Maar hoe creëer je vrijheid binnen kaders? En hoe stimuleer je eigenaarschap? En wat heeft eigenaarschap te maken met bevlogenheid?

Een veelgehoorde klacht van professionals – met of zonder machtsfunctie – is dat ze zich niet gewaardeerd voelen. Als dat gevoel van gebrek aan waardering aanblijft, verliezen professionals uiteindelijk hun betrokkenheid én hun bevlogenheid. Ze zijn dan niet lui, maar eerder ongeïnspireerd. Dit kan drastische gevolgen hebben voor teams en organisaties, zoals oplopend ziekteverzuim – en zelfs burn-outs.

Onderscheid jezelf mét je team

Het fundament van onze team trainingen

 1. We verkennen de persoonlijkheid van ieder teamlid op een diepgaande manier, zoals alleen het persoonlijkheidsinstrument / zelfbeoordelingsinstrument van Birkman dat kan. Aan de hand van De Birkman Methode speuren we de sterktes; behoeftes; interesses en valkuilen van ieder teamlid op.
 2. We gaan aan de slag met percepties: zelfperceptie en sociale perceptie. Dat plaatsen we in het kader van teamontwikkeling én in het kader van de organisatiie.
 3. We kijken vooruit en zetten een krachtig, elkaar versterkend, team neer, dat doelgericht, uiterst effectief en bevlogen te werk gaat. Op basis van onderling vertrouwen, eigenaarschap en psychologische veiligheid. Iedereen doet mee en iedereen wordt gewaardeerd om zijn of haar expertise(s).

Tip:

Combineer een team training van Birkman eens met een teamuitje. Een Birkman tijdens teamuitje helpt om als team nóg dichter tot elkaar te groeien, en om elkaar weer eens door een andere bril te bekijken.

Vraag hier jouw team training aan

  Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om aan de slag te gaan met De Birkman Methode. Om je nog beter van dienst te zijn, stellen we je graag wat vragen.

  Ik ga ermee akkoord dat bovenstaande gegevens worden verwerkt door Birkman Nederland.

  Inloggen voor Birkman Professionals

   Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om aan de slag te gaan met De Birkman Methode. Om je nog beter van dienst te zijn, stellen we je graag wat vragen.

   Ik ga ermee akkoord dat bovenstaande gegevens worden verwerkt door Birkman Nederland.

   ×
   Product added to cart

   Geen producten in de winkelwagen.