Team Birkman NL

Marcel van der Loo

Marcel van der Loo is directeur van Birkman Nederland. Hij geeft sinds 2017 leiding aan Birkman in Nederland en is zelf al heel wat jaren Master Birkman Professional. Marcel heeft zijn hele Birkman carrière nauw samengewerkt met Jan Brandenbarg, de oprichter van Birkman Nederland. Het trainen van Birkman Professionals en het coachen en adviseren van directie en leidinggevenden zijn Marcel’s kernactiviteiten.

Liesbeth Prins

Liesbeth Prins is aanspreekpunt voor alle Birkman Professionals (in de dop). Ze is oplossingsgericht, adequaat en snel. Mail haar gerust met jouw vragen over facturen, Birkman Rapporten, trainingsprogramma’s en andere administratieve zaken.

Bas van Loon

Vanaf 2021 is Bas verantwoordelijk voor de Consultancy en HRD van Birkman.nl. Bas helpt en adviseert je effectief en efficiënt bij de implementatie van de Birkman Methode in de gehele Employee Journey: gericht op de versnelde ontwikkeling en professionalisering van mens, team én organisatie. Sinds zijn certificatie als Birkman professional in 2003, is hij enthousiast gebruiker van De Birkman Methode©. Vanuit zijn diverse rollen als coach, trainer, adviseur, HRM/HRD-professional, onderwijskundige en veranderleider, verhoogt hij graag versneld het bewustzijn van mensen en teams.

Roger W. Birkman en Jan Brandenbarg

De geschiedenis van Birkman Nederland

Het was Jan Brandenbarg, die De Birkman Methode© in 1994 hoogstpersoonlijk naar Nederland bracht. Jan heeft daarna in Nederland talloze Birkman Professionals opgeleid, getraind en gecoacht. Hij had een eigen stijl van werken. Vasthoudend, kritisch, warm en werkend vanuit het hart. Een echte professional. Samen met bedenker Roger W. Birkman heeft Jan de basis gelegd in Nederland voor deze methode.

Begin 2019 sprak Jan ons nog toe tijdens de jaarlijkse Birkman-dag: “Old soldiers never die, they just fade away.” Tijdens deze dag hebben we samen stilgestaan bij het afscheid vanwege zijn pensioen – en hem uiteraard nog even in het zonnetje gezet.

Tot het laatste moment bleef Jan betrokken bij het reilen en zeilen van Birkman.

Op 14 juli 2019 is Jan onverwacht overleden. Wij zullen ervoor zorgen dat Jan en zijn gedachtegoed niet vergeten worden. En we zijn dankbaar voor alles wat we hebben mogen leren van Jan – en wat hebben mogen ervaren met hem.

Lees hier meer over de geschiedenis van De Birkman Methode©.

Marcel van der Loo aan het roer

Marcel van der Loo is van oorsprong wetenschapper – met een achtergrond in onderwijskunde. Sinds 2003 werkte hij nauw samen met Jan Brandenbarg. Jan is lange tijd zijn mentor geweest, totdat hij het stokje officieel overdroeg. Vanaf 2017 is Marcel eindverantwoordelijke voor Birkman.nl.

Trainen en adviseren van directie en leidinggevenden is Marcel’s kernactiviteit. Organisaties en mensen laten excelleren met behulp van een goed opleidingsbeleid, de juiste HR-structuur en een verantwoordelijk management, dat zijn Marcels hoofdtaken. Lees hier het interview met Marcel.

Marcel is een kritische gesprekspartner. Analytisch, helder en direct, met oog voor de relatie. Met het vermogen om opdrachtgevers van dienst te zijn met feedback die hen helpt de organisatie naar een ander niveau te tillen.

Na zijn studie Interdisciplinaire Onderwijskunde is hij werkzaam geweest als coach, adviseur en HRD-professional. Als Learning Partner 1 is hij bevoegd om alle Signature Certificatie trainingen te geven. Daarnaast is hij gecertificeerd NLP Master, Master Birkman Professional Ă©n lid van de raad van advies en toezicht van diverse organisaties.

Birkman Nederland verzorgt als enige in de Benelux alle officiële Birkman trainingen.

Inloggen voor Birkman Professionals

×
Product added to cart

Geen producten in de winkelwagen.