Hoe het werkt

Hoe het werkt

Een deelnemer vult de Birkman-vragenlijst in. Een voorgesprek is niet nodig. De vragenlijst bevat 314 vragen en het invullen duurt gemiddeld 3 kwartier. Vervolgens worden de antwoorden vergeleken met een database van bijna 400.000 respondenten. Dat mondt uit in een aantal specifieke rapporten.

De lijst hoeft maar eenmaal te worden ingevuld. Dat scheelt veel tijd.

Het is een niet voorspelbare vragenlijst. Daarom is de beïnvloedbaarheid laag: sociaal wenselijke antwoorden kunnen niet worden gegeven. De vragenlijst is de basis voor meerdere rapportages, bij elkaar maximaal 75 pagina's, toegespitst op een specifiek aandachtsgebied.

Deze uitkomsten worden toegelicht door een Birkman-professional; een van onze 150 consultants. Die bespreekt het samen met de deelnemer en helpt deze betekenis te geven in de eigen situatie. Dat kan een eenmalig persoonlijk consult zijn maar ook onderdeel van een langer coachingstraject.

Daarnaast kan dit zelf-assessment de eerste stap zijn naar een uitgebreider traject. HR-managers, consultants en studiecoaches kunnen hiermee binnen hun organisatie aan het werk gaan om tot een betere doelmatigheid te komen, tot een slimmere teamsamenstelling, om talentontwikkeling te versnellen of om structurele struikelpunten te analyseren.

Daartoe dien je de Birkman Signature en Perspective rapporten te leren interpreteren. Birkman heeft daarvoor een trainingsprogramma ontwikkeld.

Download hier een voorbeeldrapport.

image description image description
image description image description
BIRKMAN EXPERTS

Praat met een Birkman Professional

Niemand kan je beter vertellen over Birkman dan een goed opgeleide Birkman Professional.

In contact komen