Birkman@work: Marike Voormolen; Ik geloof in sprookjes!

Dit is een succesverhaal dat ik graag met jullie wil delen; bijna een sprookje ….:

Wie ben ik?

Ik ben Marike Voormolen, intern teamcoach bij de GGD Noord-en Oost- Gelderland  en sinds twee een jaar Birkman professional. Het Birkman profiel geeft inzicht in sterk gedrag en de wijze waarop je dit het beste in stand kan houden door bijvoorbeeld een werkomgeving te zoeken of te creëren die tegemoet komt aan je behoeften.

Ervaring

Enkele maanden geleden sprak ik een jonge vrouw, opgeleid als journaliste, die zojuist te horen had gekregen dat haar werkgever, vanwege de Covid 19, haar geen vast contract durfde aan te bieden. Dit was niet de eerste keer dat zij om diverse redenen was ontslagen. Tot nu toe verliep haar carrière zeker niet zoals ze had gewenst. Dit maakte haar erg onzeker. Ze was bezig met sollicitaties, had al geen hoge eisen meer, als het maar een baan opleverde; maakt niet uit wat. Ik bood haar aan haar Birkman profiel te bespreken. Samen konden we haar sterke gedrag belichten, maar ook bespreken welke werkomgeving haar het beste zou passen. Ook de interesses met hoge scores op taal (99%) en administratie (94%) werden doorgenomen. Met name die motivatoren, die energiegevers gaven haar veel inzicht.

Resultaat?

Terwijl wij deze laatsten bespraken ging zij rechtop zitten en zei plotseling ; “Ik ga toch solliciteren bij dat grote internationale bedrijf! Morgen is de deadline. Misschien word ik het niet, maar dit is helemaal mijn baan!”.  De vacature had zij aanvankelijk naast zich neergelegd omdat ze dacht dat deze geen kans van slagen zou hebben. Het inzicht in haar interessegebieden en haar sterke gedrag gaven haar veel motivatie. Ook de verwachtingen van haar omgeving warden dusdanig concreet dat ze precies wist waarom dit bedrijf de ideale omgeving zou zijn voor haar.

Ze heeft gesolliciteerd, de samenvatting van haar Birkman zelfs meegestuurd, deze kunnen toelichten in haar gesprek en……. ze heeft twee weken na ons gesprek de baan gekregen.

Geef een antwoord

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inloggen voor Birkman Professionals

×
Product added to cart

Geen producten in de winkelwagen.